Carito iniciatyva Ukrainos žmonėms

Kovo 17–18 dienomis Lietuvos Caritas organizacija kartu su septynių vyskupijų Caritas centrais skelbia humanitarinės pagalbos Ukrainos žmonėms rinkimo akciją. Jos tikslas – surinkti reikalingų daiktų, kurie padėtų kenčiantiems nuo karo Ukrainoje. Renkami daiktai ir priemonės bus skirti Severodonecko miesto gyventojams. Daiktai bus renkami Vilniuje, Kaune, Marijampolėje, Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje ir Kaišiadoryse. Ukrainos Caritas dėkoja už būsimą pagalbą Rytų Ukrainai.

Kur, ką ir kada pristatyti

Būtiniausių daiktų, kurių reikia žmonėms Ukrainoje, sąrašas:

Elektronika: žibintuvėliai (maži ir dideli, veikiantys, su baterijomis); išmanieji telefonai (veikiantys); išorinio maitinimo akumuliatoriai („powerbankai“, nauja pakuotė); skirtingos baterijos (nauja pakuotė); elektriniai šildytuvai (veikiantys); elektriniai virduliai (veikiantys).

Medžiaginiai daiktai (nauji ir dėvėti): pledai (storesni, švarūs, nesuplyšę); jogos kilimėliai (švarūs, nesuplyšę); apatiniai termodrabužiai (nauji arba mažai dėvėti ir švarūs); kojinės (storesnės naujos/mažai dėvėtos, vyr. ir mot.); miegmaišiai (žieminiai, švarūs, nesuplyšę).

Higiena (viskas nauja): šampūnas; dantų pasta suaugusiems ir vaikams; dantų šepetėliai suaugusiems ir vaikams; skutimosi priemonės (peiliukai ir mašinėlės); vaikiškos sauskelnės (įvairių dydžių); sauskelnės suaugusiems; moterų higieniniai paketai; muilas; drėgnos servetėlės vaikams.

Kita: degtukai; bintas/tvarsčiai; pleistrai.

Aukojami daiktai turi būti NAUJI arba LABAI GEROS KOKYBĖS. Atneštų daiktų ne pagal sąrašą nebus galimybės priimti.

Daiktų rinkimo iniciatyva truks TIK DVI DIENAS – kovo 17–18-ają.

Parama bus renkama tik nurodytose vietose ir tik konkrečiomis valandomis:

Vilnius: PC Panorama, (II a.) ir PC BIG Vilnius (II a.), 12-21 val.

Kaunas: Papilio g. 5, 12–21 val.

Klaipėda: Taikos pr. 29A, 12–20 val.

Kaišiadorys: Brazio g. 6A, 12–18 val.

Šiauliai: Gegužių g. 57, 12–19 val.

Panevėžys: Upytės g. 3, 12–18 val.

Marijampolė: Bažnyčios g. 42, 12–18 val.

 Plačiau

Kontaktai pasiteiravimui:

Aušra Malinauskienė
Lietuvos Caritas komunikacijos koordinatorė

Tel. +37067466049